老虎建筑网

非凡机械
建筑促进人类文明的发展

树屋北京 / 微建筑工作室

  额外感动 Wee Studio 将以下实质授权gooood发行。更众请至:Wee Studio on gooood

  Appreciation towards Wee Studio for providing the following description:

  树屋,坐落于密云雾灵山脚下,正在杨树和山楂树缠绕变成的小树林内里。北侧面临山崖石壁,山崖下有一条小溪原委,不远方又有一股终年流淌的山泉,境遇很默默。树屋由一个平台和两个众面形体构成,一个茶馆,一个洗浴间。茶馆内部是榻榻米,白日可能吃茶小憩,夜晚可能行为一间睡房。

  The Treehouse is located in a little woods of poplar and hawthorn trees, where is at the foot of Mount Wuling in Miyun, Beijing. The cliff on the north with a stream meandering under it, and a mountain spring running in all seasons together create a quiet and peaceful environment for the Treehouse. There are two parts of the building, a deck and two separated polyhedrons the function of which are tearoom and bathroom. The inside of the tearoom is floored with Tatami, and the space is designed to serve as tea drinking in the daylight and sleeping as well as at night.

  树屋是微开发就业室一次关于自然和寓居的微妙相干的试验,也是咱们正在当今收集时间之中开发怎么实行的一次寻求。年岁晚 咱们正在网上提倡了众筹,很速就取得了行家的踊跃回应。它不但仅是咱们自身纯朴筑一个树屋,而是咱们行家一块来加入筑这个树屋,让更众志趣投合的人加入到这个小小树屋的打算和筑制流程中,让这个事务变得更好玩。

  The building of Treehouse is a practice of Wee Studio about the subtle relationship between nature and inhabitation, as well as an exploration about how to achieve the architecture in the era of internet now. At the end of , we initiated a crowdfunding on the Internet which had a great response in a short time. More than just about building a Treehouse on our own, the practice is more about inviting more people with same interests 树屋北京 / 微建筑工作室 into the process of design and construction and having fun with it.

  通过客栈后院的小门拾级而下,走到小溪边能看到不远方漂浮正在几棵树中央的树屋,然后登上位于坡地顶部显示地面的一块巨石才调来到通向树屋的木平台。

  Going down through the steps from the door of a backyard, you would see the Treehouse floating in trees at the side of a stream. And then you have to climb onto a rock growing from the ground to achieve the deck.

  树屋穿插正在五棵杨树和两棵山楂树之间,树屋是与山,树,天空,溪水对话的地方。

  The Treehouse is interlocking with five poplar trees and two hawthorn trees, The Treehouse is a space where you can communicate with mountain, trees, the sky and stream.

  靠山的落地窗将室外的山体树木和溪流地步引入室内,靠正在落地窗边,西侧的小换气窗引向远方的树林。天花向上压缩变成的小天窗将天光引入室内,躺正在榻榻米上,透过天窗向上望着树叶与天空,让空间显得更高,如此纵使是小小的空间也不会感应矮和抑遏。通过对窗的场所与身体标准的琢磨,正本窄小的树屋室内空间并没有窄小感,又以灵便微妙的形式使它和自然亲近对话。

  While the north floor window brings the view in, a small window on the west side leads people to the small woods outside far away. The skylight at the end of the sloping ceiling introduces the light into the room, so that you can lying on Tatami and look to the nature with sky and trees outside which makes the small room felt bigger and higher. Through the study of window layout and human body size, we avoid the feeling of cramp in such a small interior space and make a conversation with the nature in a subtle way.

  落地窗将对面的石壁和树木映入,正在这儿,可能阅读,吃茶,小憩。不常还能瞥睹跳来跳去的小松鼠

  The full size glass to the floor brings the view of trees and cliff in the tearoom, where you can read, rest, drink and even encounter with squirrels sometimes.

  躺下来,可能看斑驳的树影、绿叶和天空

  You can enjoy the shadow of trees and leafs as well as the sky if lying down.

  树屋设备了保温层,并配有加热体系保障树屋冬天的寻常行使。冬天,这里可能赏识山里最美的雪景

  The Treehouse is equipped with thermal insulating layer and heating system to ensure normal operation in winter, in which you can enjoy another different view of the beautiful mountain area.

  树屋的主体机合为钢机合。为了保障造孽例形体的精度,树屋的钢机合全盘正在工场里预制好,拆卸运输到山上拼装告终。外立面由60mm宽的接收旧木板间隔2mm铺饰,功夫正在它们外貌留下的分别深浅的印迹让树屋正在界限的境遇中显得更温和。

  The main structure of the Treehouse is steel frame. We prefabricated all the structures in factory and transported them to be assemble on site to ensure the precision of the irregular form. The facade is installed with recycled wood panels in 60mm width, on which the trace of time makes the building blending into the environment.

  ▽ 模子,model

  ▽ 平面,plan

  ▽ 剖面, section

  ▽ 细部,details

  项目档案

  项目名称:树屋

  开发师: 微开发就业室

  项目开发师:赵晟

  打算团队:戴海飞、张燕平、赵晟

  修理地方:北京市密云区新城子镇花圃村爱丘山居

  打算功夫:.9—2021.3

  筑制功夫:2021.03—2021.8

  开发面积:8m2

  机合事势:钢机合

  首要用处:茶馆,睡房

  首要用材:众层板、奥松板、巴劳木板、接收旧木板、双层中空玻璃

  工程制价:约15万元黎民币

  影相师:孙海霆、RoadsideAlien Studio

  Project name: The Treehouse

  Architects: Wee Studio

  Project Architect: Zhao Sheng

  Design Team: Dai Haifei, Zhang Yanping, Zhao Sheng

  Location: Garden Village, Xin Chengzi Town, Miyun District, Beijing

  Design Phase: 9/ – 3/2021

  Construction Phase: 3/2021 – 8/2021

  Area: 8 metersquare

  Structure: steel structure

  Program: tearoom, bedroom, bathroom

  Material: plywood panel, oriented structure panel, Balau wood panel, recycled wood panel, double layered glass

  Cost: RMB 150,000

  Photographs: Sun Haiting, RoadsideAlien Studio

  MORE: Wee Studio,更众请至:Wee Studio on gooood

老虎建筑网 版权所有,未经允许不得转载:老虎建筑网 » 树屋北京 / 微建筑工作室
分享到: 更多 (0)